În ceea ce privește onorariul cuvenit pentru serviciile de consultanță, redactare, ori reprezentare, este de avut în vedere faptul că onorariul nu poate fi același în toate cazurile, întrucat fiecare speță prezintă propriile particularități și dificultăți.

Avocat Petrov

Cum se stabilitește onorariul pentru avocat?

Potrivit Statutului Profesiei de Avocat, Art. 132, Alineatul 3, stabilirea onorariilor avocatului depinde de fiecare dintre urmatoarele elemente:

 • timpul și volumul de munca solicitată pentru executarea mandatului primit sau activității solicitate de client;
 • natura, noutatea și dificultatea cazului;
 • importanța intereselor în cauză;
 • împrejurarea ca acceptarea mandatului acordat de client îl împiedică pe avocat sa accepte un alt mandat, din partea unei alte persoane, dacă aceasta împrejurare poate fi constatată de client fără investigații suplimentare;
 • notorietatea, titlurile, vechimea în muncă, experiența, reputația si specializarea avocatului;
 • conlucrarea cu experți sau alți specialiști impusă de natura, obiectul, complexitatea și dificultatea cazului;
 • avantajele si rezultatele obținute pentru profitul clientului, ca urmare a muncii depuse de avocat;
 • constrângerile de timp în care avocatul este obligat de împrejurarile cauzei să acționeze pentru a asigura servicii legale performante.

În funcție de caz, onorariile pot fi:

Onorarii orare

Onorarii fixe (forfetare)

Onorarii de succes

Onorarii formate din combinarea criteriilor mai sus menţionate

Află onorariu Avocat Constanța Georgiana Petrov

Onorariile pentru serviciile de avocatură sunt stabilite în mod liber în urma negocierilor purtate cu fiecare client în parte, în raport de criteriile mai sus enunțate. Deși, înțeleg pe deplin nevoia de certitudine și transparență cu privire la costurile unui litigiu, legislația profesiei nu ne permite să facem publice onorariile practicate în raport cu clienții.

În acest context, modalitatea cea mai rapidă și ușoară de a afla onorariul pentru speța ta, este sa îmi descrii, în câteva cuvinte problema pe care o ai.

Completează formularul alăturat, sau contactează-mă direct la telefon, Whatsapp, Email sau Facebook.

  După ce primesc cererea ta, voi reveni în scurt timp cu o ofertă de onorariu provizoriu. Ulterior, în masura în care consideri că onorariul se pliază pe posibilitățile tale, discutăm cazul pe larg, în cadrul unei consultații juridice, și fixăm onorariul definitiv, în funcție de toate aspectele prezentate.

  Onorariul definitiv, în general diferă foarte putin, în + sau în -, de onorariul provizoriu, inițial comunicat.

  De avut în vedere este și faptul că, dacă în urma consultației juridice se impun și alte acțiuni și îți doreși să continuăm colaborarea, onorariul aferent consultației se deduce din onorariul final perceput.