Află răspunsuri la întrebări frecvente despre felul în care se desfășoară un proces, cum are loc colaborarea dintre client și avocat precum și multe alte răspunsuri despre probleme juridice.

Cât mă costă cazul meu?

Pe pagina Onorarii am câteva exemple de onorarii pe care le pratic. În această profesie, onorariile se stabilesc în funcție de complexitatea cazului, solicitările clientului precum și tipul de problemă juridică. Este de precizat că atunci când o parte pierde un proces, aceasta trebuie să plătească costurile procesului precum și costurile părții adverse.

E nevoie sa fiu prezent(ă) la fiecare termen la instanță?

Eu, ca și avocat al dumneavoastră, voi fi prezentă la fiecare termen. Sunt situații când e nevoie și de prezența dvs. la instanță (de ex. când trebuie să dați declarații într-un caz de divorț la solicitarea instanței).

Care sunt metodele de plată pe care le acceptați?

 Cash, transfer bancar, în rate.

Cât durează un proces?

Depinde dacă este în penal, civil. administrativ..etc. La noi în România poate dura un termen (de exemplu  când se  contestă un proces verbal de contravenție și se judecă în lipsa părților) sau mai mulți ani (în general în penal la infracțiunile de luare de mită, când sunt mulți inculpați, martori…etc)

Cum voi fi informat despre cazul meu?

Înainte de fiecare termen stabilim tactica pe care o vom aborda  la termen iar apoi, pașii ce ii vom urma în funcție de ce stabilește instanța.

Ce pot să fac dacă nu-mi permit costurile procesului?

Textul de lege specifică că atunci când cetățenii care nu au posibilități financiare vor să pornească un proces, aceștia pot fi scutiți în parte sau total de la plata taxelor de timbru.

Cât costă o consultație la avocat?

În „Ghidul orientativ al onorariilor minimale” aprobat de Consiliul UNBR (Uniunea Națională a Barourilor din România) în 2020, se prevede că o consultatație juridică să aibe o valoare minimă de 440 lei. Ca idee, onorariile avocatului nu sunt făcute publice, ci doar celui care le solicită. Dar există multe problematici unde onorariile încep și de la 200, 300 de lei.

Cum pot lua legătura cu dumneavoastră?

Venind la birou, sunându-mă la telefon, mesaje în social media. În pagina Contact aveți toate detaliile.

Chiar am nevoie de un avocat la problema mea?

Depinde de ce problemă aveți. Ne întâlnim la birou sau ne auzim la telefon si vă pot explica exact. Un exemplu când nu aveți nevoie e atunci când vreți să plătiți anumite amenzi, când vă reprezentați singur.

Cum se stabilește custodia copilului?

Custodia copilului se stabilește în funcție de mai mulți factori cum ar fi:  dorința copilului, posibilitățile de îngrijire/financiare ale părinților, timpul avut la dispoziție de părinți…etc

Cât durează dacă vreau să divorțez de soție/soț?

În funcție de alegerea soților (dacă este cu acordul ambilor soți, dacă este din culpa unui soț, dacă există și copii) poate dura un termen sau mai multe termene (dacă se aduc martori, dacă unul din soți este plecat în voiaj…etc).

Este posibil să îi reprezentați în divorț pe ambii soți?

Dacă soții divorțează prin acord, da, este posibil. În oricare alte situații, reprezentarea ambelor parți reprezintă un conflict de interese și nu este permisă.

Consultanța se poate oferi și la telefon?

Una din temeliile pe care se bazează profesia de avocat este confidențialitatea. La telefon aceasta nu se poate asigura în proporție de 100%. Totuși, dacă dumneavoastră solicitați acest lucru expres, se poate și prin telefon. Au fost situații când oamenii erau plecați în voiaj, în vacanță sau pur și simplu așa le-a fost simplu și s-a procedat în acest fel. 

Onorariu avocat Constanța

Așa cum putem observa în „Ghidul orientativ al onorariilor minimale” aprobat de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) în 2020, sunt trecute diferite onorarii minimale, de exemplu: 
Cerere de reabilitare – 660lei
Executări silite 1760 lei
Aici trebuie să ținem cont că onorariile se stabilesc în funcție de experiența avocatului, de timpul avut la dispoziție, de locul unde se judecă procesul (dacă e la Constanța sau la Brașov), de multitudinea de părți din dosar ș.a.m.d..

Cel mai bun avocat din Constanța?

Criterii privind profesionalismul avocatului:
Ce spun cei care au beneficiat deja de serviicile avocatului (reviews)
Sunt activi pe platformele de socializare ?
Publică articole de interes în domeniul lor de activitate?
Sunt specializați pe anumite domenii sau le știu pe toate?
Comunică cu clienții sau îi lasă să aștepte?
Semnează contractul de asistență juridică sau lasă totul în aer?