Avocat Petrov Georgiana

Întrebări frecvente

Răspunsurile la cele mai des întrebări

Pe pagina Onorarii am câteva exemple de onorarii pe care le pratic. În această profesie, onorariile se stabilesc în funcție de complexitatea cazului, solicitările clientului precum și tipul de problemă juridică. Este de precizat că atunci când o parte pierde un proces, aceasta trebuie să plătească costurile procesului precum și costurile părții adverse.

Eu, ca și avocat al dumneavoastră, voi fi prezentă la fiecare termen. Sunt situații când e nevoie și de prezența dvs. la instanță (de ex. când trebuie să dați declarații într-un caz de divorț la solicitarea instanței).

  Cash, transfer bancar, în rate.

Depinde dacă este în penal, civil. administrativ..etc. La noi în România poate dura un termen (de exemplu  când se  contestă un proces verbal de contravenție și se judecă în lipsa părților) sau mai mulți ani (în general în penal la infracțiunile de luare de mită, când sunt mulți inculpați, martori…etc)

Înainte de fiecare termen stabilim tactica pe care o vom aborda  la termen iar apoi, pașii ce ii vom urma în funcție de ce stabilește instanța.

În „Ghidul orientativ al onorariilor minimale” aprobat de Consiliul UNBR (Uniunea Națională a Barourilor din România) în 2020, se prevede că o consultatație juridică să aibe o valoare minimă de 440 lei. Ca idee, onorariile avocatului nu sunt făcute publice, ci doar celui care le solicită. Dar există multe problematici unde onorariile încep și de la 200, 300 de lei.

Venind la birou, sunându-mă la telefon, mesaje în social media. În pagina Contact aveți toate detaliile.

Depinde de ce problemă aveți. Ne întâlnim la birou sau ne auzim la telefon si vă pot explica exact. Un exemplu când nu aveți nevoie e atunci când vreți să plătiți anumite amenzi, când vă reprezentați singur.

Custodia copilului se stabilește în funcție de mai mulți factori cum ar fi:  dorința copilului, posibilitățile de îngrijire/financiare ale părinților, timpul avut la dispoziție de părinți…etc

În funcție de alegerea soților (dacă este cu acordul ambilor soți, dacă este din culpa unui soț, dacă există și copii) poate dura un termen sau mai multe termene (dacă se aduc martori, dacă unul din soți este plecat în voiaj…etc).

Așa cum putem observa în „Ghidul orientativ al onorariilor minimale” aprobat de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) în 2020, sunt trecute diferite onorarii minimale, de exemplu: 

  1. Cerere de reabilitare – 660lei
  2. Executări silite 1760 lei

Aici trebuie să ținem cont că onorariile se stabilesc în funcție de experiența avocatului, de timpul avut la dispoziție, de locul unde se judecă procesul (dacă e la Constanța sau la Brașov), de multitudinea de părți din dosar ș.a.m.d..

 

Criterii privind profesionalismul avocatului:

  1. Ce spun cei care au beneficiat deja de serviicile avocatului (reviews)
  2. Sunt activi pe platformele de socializare ?
  3. Publică articole de interes în domeniul lor de activitate?
  4. Sunt specializați pe anumite domenii sau le știu pe toate?
  5. Comunică cu clienții sau îi lasă să aștepte?
  6. Semnează contractul de asistență juridică sau lasă totul în aer?