Cabinetul de Avocatură Georgiana Petrov din Constanța furnizează consiliere juridică în ceea ce privește cadrul legal național și european de derulare al relațiilor de muncă, cât și reprezentare în fața instanței în litigiile de dreptul muncii. Serviciile juridice se adresează atât salariaţilor cât și societăţilor angajatoare, pentru care respectarea legislației muncii, este deosebit de importantă, având în vedere consecințele patrimoniale care se produc, atunci când salariatului i se admite acțiunea și se dispune reintegrarea și plata retroactivă a salariului pentru toată perioada în care salariatul a fost concediat sau nu i s-au achitat drepturile în mod legal.

Ce implică Dreptul muncii?

Cand ne referim la Dreptul muncii, ne referim de fapt la toate acele reguli, stabilite atât la nivel național cât și european, care reglementează aspectele ce țin de relațiile de muncă în diferite medii de muncă, că vorbim de munca la birou, munca de acasă sau o formă hibridă, se confruntă cu o gamă largă de problematici, cum ar fi:

 • Drepturile angajatului si angajatorului
 • Mijloacele de apărare ale salariaților în cadrul relațiilor de muncă 
 • Modificarea și adaptarea contractelor și a relatiilor de muncă 
 • Încetarea contractului de muncă
 • Demisia – drept unilateral al salariatului
 • Concedieri abuzive
 • Telemunca 
 • Discriminarea, victimizarea si hărțuirea la locul de muncă.
 • Abaterile disciplinare

Avocat Dreptul muncii Constanța

Cauți un avocat specializat în Dreptul muncii în Constanța?
Biroul de avocatură Georgiana Petrov furnizează servicii juridice complete de consultanță și asistență juridică privind acest domeniu dinamic ce oferă satisfacție atunci când e realizat  în colaborare cu profesioniști din domeniul juridic.

Ce înseamna să colaborezi cu mine?

 • Comunicam permanent prin WhatsApp și E-mail.
 • Primeși explicații pe înțelesul tau – am un principiu –  nu ieși din birou până nu ai înțeles;
 • Analizam practica judiciară relevantă în cauza ta;
 • Încercam să rezolvam disputele amiabil, să ajungem în instanță doar când e absolut necesar; 
 • Folosesc iteligența artificiala și softurile legislative pentru eficientizarea activității și identificarea celor mai relevante hotărâri pronunțate în cazuri similare cu al tau;Iată câteva situații care necesită colaborarea cu un avocat specializat în dreptul muncii:

Avocat Petrov

Negocierea contractelor individuale de muncă;

Cel mai bine e sa te asiguri de la inceput că semnezi un contract de muncă care să te protejeze, iar eu sunt aici să iți spun ce clauze e bine sa ai în contract, ce drepturi conexe ar trebui să ai pentru clauzele mai speciale, cam ce limitari ai putea să accepți sau care sunt inacceptabile. Cele mai importante sunt clauzele de confidențialitate și neconcurentă, care trebuie foarte bine analizate si ințelese de tine înainte să semnezi.

Contestarea deciziilor angajatorului;

Uneori relația de muncă întampină dificultăți și ai nevoie sa formulezi; contestații împotriva deciziilor de modificare a contractului individual de muncă, de sancționare disciplinară, concediere individuală și colectivă și deciziilor de imputare, etc.;

Plata drepturilor salariale restante;

Deși un contabil te ajuta mai mult cu calculul efectiv, un avocat te ajută să demarezi și să susții procedurile de recuperare a salariului, bonusurilor, indemnizațiilor, sporurilor, veniturilor aferente orelor suplimentare, etc.

Răspunderea patrimonială a angajatorului și a salariatului;

Curtea Constituţională a României (CCR) prin DECIZIA Nr.649 din 15 decembrie 2022 a stabilit că, pentru recuperarea pagubelor materiale produse de un angajat, angajatorul nu poate obliga salariatul, prin propria sa decizie, să plătească despăgubirile, ci trebuie să se adreseze instanţei judecătoreşti. Un avocat te consiliază, în funcție de situația ta, dacă e mai bine să plătesti de bună voie, sau să aștepti să fii acționat în instanță, iar dacă ești acționat în instanță, te poate reprezenta în proces.

Redactare documente privind procedura de cercetare disciplinară;

Redactare decizie, supraveghere procedură cercetare disciplinară, reprezentare în proces cand salariatul contestă decizia de concediere, asistare în cadrul procedurii de cercetare disciplinară.

Acțiuni având ca obiect încetarea practicilor de hărțuire la locul de muncă

Constatarea practicilor de hărțuire la locul de muncă și solicitarea încetării acestora, solicitare daune morale pentru prejudiciile aduse salariatului prin practicile de hărțuire la locul de muncă; formulare plângere penală pentru hărțuire, asistență și reprezentare în proces.

Redactarea de contracte de muncă personalizate;

Redactare clauzele speciale, cum ar fi clauza de neconcurență, clauza de confidențialitate, clauza de formare profesională, delegarea în țară și/sau străinătate, și detașarea în țară și/sau străinătate.

Gestionarea zilnică a resurselor umane

Consiliere și soluții pentru problemele legate de angajați, contracte de muncă, politici interne și conformitate cu legislația muncii, auditul juridic al societăților pentru a verifica conformitatea cu legislația muncii și cu cerințele de securitate și sănătate în muncă (SSM). Remunerarea și beneficiile angajaților, inclusiv consiliere privind politica salarială, pachete de beneficii și regulamente interne.

Contactează Avocat pentru Dreptul Muncii în Constanța - Georgiana Petrov pentru a stabili o consultație în format fizic sau online!