Dacă este să nu nuanțăm, putem spune că un avocat în Constanța costă de la 500 lei 10.000 lei, iar uneori putem vorbi chiar și de mii de euro, nu de lei.
În acest articol voi da câteva exemple de onorariu avocat Constanța, din procesele soluționate de la Judecătoria Constanța dar mai întâi trebuie să știm câteva detalii tehnice pentru a înțelege de ce un un avocat costă mai mult iar un altul costă mai puțin.
Onorariul unui avocat este de 4 feluri (conform Legii nr. 51/1995 și Statutului Profesiei de Avocat):
Aceste onorarii
În momentul când:
e cazul să apelezi la un avocat.
Dacă nu ai vreo cunoștință care să-ți recomande un avocat de care a fost mulțumită, atunci vei căuta pe internet un avocat din Constanța sau din orașul tău.
Avocații sunt înscriși în cadrul unui Barou, de exemplu Baroul Constanța. Asta nu înseamnă că un avocat din Constanța nu-și poate exercita activitatea la Judecătoria Tulcea sau Judecătoria Brașov.
O să dau câteva exemple de onorariu avocat în Constanța – fără nume, doar obiectul și onorariul aferent – dar dacă vrei să afli cât costă un avocat pentru diferite procese, citește aceste articole:
O consultație la un avocat costă de la 200 lei 500 lei cu TVA (dacă avocatul este plătitor de TVA – asta ne arată că are și mulți clienți pentru a putea depăși limita de TVA) și poate ajunge și la câteva mii de lei, în cazul marilor firme de avocatură când discută problemele juridice ale unor societăți comerciale.
De exemplu, un avocat din Ploiești are următoarele onorarii practicate pentru o consultație juridică:
Un alt exemplu, un avocat din Suceava are următoarele onorarii practictate în funcție de domeniul problemei:
Un ultim exemplu, pe site-ul https://www.avocatura.com/my_account/consulta-avocat-online.php putem vedea că o consultanță live la un avocat variază ca preț:
Dacă ar fi să comparăm onorariul unui avocat în cadrul unei consultații cu onorariul unui medic, putem observa că:
Onorariile unui avocat sunt confidențiale dar ne putem uita pe portalul www.rejust.ro unde se postează procese anonimizate cu privire la numele persoanelor implicate. De acolo putem afla ce onorarii au fost în diferite procese de – succesiune, partaj, executare silita sau exercitarea autorității părintești, etc.
De aici, putem observa că onorariul / consultația unui profesionist, in speța noastră pentru un avocat, este în funcție de: