Cât timp poate dura un proces penal pentru alcool

Un proces penal pentru alcool durează în medie 1 an, 7 luni și 6 zile. Acest calcul a fost făcut analizând cele 255 de procese penale de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe de la Judecătoria Constanța în perioada 01.01.2023-31.12.2023.

În acest articol, analizez jurisprudența Judecătoriei Constanța / Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța în ceea ce privește:

Cât durează un proces penal de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe – Jurisprudența Judecătoriei Constanța

Un proces de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe durează în medie 1 an, 7 luni și 6 zile la Judecătoria Constanța conform jurisprudenței din anul 2023 analizată în acest articol.  

Aici luăm în calcul faza de urmărire penală care durează 325 de zile (10 luni și 19 de zile) + faza de judecată care durează 261 de zile (8 luni și 16 zile)

După ce am analizat toate cele 255 dosare de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, de la Judecătoria Constanța din anul 2023, am tras următoarele concluzii care sunt utile pentru persoanele care sunt inculpate pentru infracțiunea de Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 

În faza de urmărire penală:

  • Un dosar de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe în faza de urmărire penală durează în medie 325 de zile
  • Cel mai scurt dosar a fost de: 16 zile (judecata a durat 171 de zile)
  • Cel mai lung dosar a fost de: 1722 de zile – 4 ani,  8 luni și 17 de zile ( judecata a durat 222 de zile)

În faza de judecată:

  • Un dosar de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe în faza de judecată durează în medie 261 de zile
  • Cel mai scurt dosar a fost de: 76 zile
  • Cel mai lung dosar a fost de: 1053 de zile – 2 ani, 10 luni și 16 de zile

Din 255 de inculpați:

  • 250 au fost bărbați (98,04 %)
  • 5 au fost femei (1,96 %)

Vârsta inculpaților:

Dacă te interesează cât durează un proces penal de conducere fără permis la Judecătoria Constanța (conform jurisprudenței din anul 2023), am scris un articol „Cât durează un dosar de conducere fără permis” dar răspunsul pe scurt este că un dosar de conducere fără permis  durează în medie 2 ani, 2 luni și 4 zile.

Aici luăm în calcul faza de urmărire penală + faza de judecată. durata proces penal pentru alcool

Dacă ești inculpat într-un dosar de conducere fără permis, citește articolul „Ce pedeapsă primești pentru conducere fără permis?„.

Conform jurisprudenței Judecătoriei Constanța, în anul 2023 cea mai des aplicată pedeapsă a fost închisoare cu suspendarea executării în 53% din soluții iar pedeapsa medie a fost de 1 an, 8 luni și 12 zile.

cât durează un dosar penal pentru alcool cât durează un dosar penal pentru alcool

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *